Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser a'la Tiramisu zrobiony z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą naturalną z amaretto, przełożonych kremem (wymieszane kremy pozostałe z wykonania tortu), posypany kakao. Torcik składa się z dwóch warstw. Prosty i szybki w przygotowaniu.
talerzyk, rękaw cukierniczy,
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4348
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 201
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4348
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 201
Składniki
Na talerzyku na którym będziemy przygotowywać torcik układamy nasączone w kawie zmieszanej z amaretto biszkopty.
Na warstwę biszkoptów wykładamy krem, posypujemy kakao. Nakładamy kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów i wykładamy krem. Krem równo rozprowadzamy i posypujemy kakao.
Gotowy deser wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy go konsumować. Torcik idealny jest do porannej lub popołudniowej kawy.
Smacznego !!!