Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny i lekki deser „malinowa chmurka”. Na pewno wielu z Was słyszało o przepysznym cieście o tej samej nazwie, to jest jego deserowa wersja, która polecam Wam na nadchodzącego Sylwestra. Deser zrobiony jest w 4 dość sporych kieliszkach do Ginu, jeśli robicie go na więcej osób, proponuje zrobić go w mniejszych szklaneczkach lub słoiczkach. Szczęśliwego Nowego Roku!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358429
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358429
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 221
Składniki
Galaretkę rozpuścić we wrzątku i do rozpuszczonej dodać mrożone maliny. Galaretkę z malinami rozlać w równych porcjach do kieliszków lub słoiczków i odstawić do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubić z cukrem, szczyptą soli i ekstraktem waniliowym. Na stężałą galaretkę pokruszyć po jednym gniazdku bezowym i na bezę, za pomoca rękawa cukierniczego wycisnąć porcję ubitej śmietany.
Na śmietance rozsypać prażone płatki migdałów i ozdobić według uznania. Smacznego!