Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny i lekki deser „malinowa chmurka”. Na pewno wielu z Was słyszało o przepysznym cieście o tej samej nazwie, to jest jego deserowa wersja, która polecam Wam na nadchodzącego Sylwestra. Deser zrobiony jest w 4 dość sporych kieliszkach do Ginu, jeśli robicie go na więcej osób, proponuje zrobić go w mniejszych szklaneczkach lub słoiczkach. Szczęśliwego Nowego Roku!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 624
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 624
Składniki
Galaretkę rozpuścić we wrzątku i do rozpuszczonej dodać mrożone maliny. Galaretkę z malinami rozlać w równych porcjach do kieliszków lub słoiczków i odstawić do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubić z cukrem, szczyptą soli i ekstraktem waniliowym. Na stężałą galaretkę pokruszyć po jednym gniazdku bezowym i na bezę, za pomoca rękawa cukierniczego wycisnąć porcję ubitej śmietany.
Na śmietance rozsypać prażone płatki migdałów i ozdobić według uznania. Smacznego!