Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alkoholowy krem z likieru słony karmel, biszkoptów i borówek amerykańskich.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Składniki
Jajka sparzamy. Rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy mascarpone i likier. Dobrze mieszamy, aż serek ładnie się połączy z resztą. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie, podgrzewamy, aby się rozpuściła. Dodajemy żelatynę do masy i mieszamy. Masę odkładamy do lodówki, aby lekko stężała. W pucharkach układamy na przemian: masę, pokrojone biszkopty i borówki. Podajemy po schłodzeniu.