Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alkoholowy krem z likieru słony karmel, biszkoptów i borówek amerykańskich.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1030
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1030
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Składniki
Jajka sparzamy. Rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy mascarpone i likier. Dobrze mieszamy, aż serek ładnie się połączy z resztą. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie, podgrzewamy, aby się rozpuściła. Dodajemy żelatynę do masy i mieszamy. Masę odkładamy do lodówki, aby lekko stężała. W pucharkach układamy na przemian: masę, pokrojone biszkopty i borówki. Podajemy po schłodzeniu.