Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alkoholowy krem z likieru słony karmel, biszkoptów i borówek amerykańskich.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11845
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16050
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5081
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11845
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16050
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5081
Składniki
Jajka sparzamy. Rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy mascarpone i likier. Dobrze mieszamy, aż serek ładnie się połączy z resztą. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie, podgrzewamy, aby się rozpuściła. Dodajemy żelatynę do masy i mieszamy. Masę odkładamy do lodówki, aby lekko stężała. W pucharkach układamy na przemian: masę, pokrojone biszkopty i borówki. Podajemy po schłodzeniu.