Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie deseru zajmuje chwilę, rozpływa się w ustach:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Ciastka rozgniatamy przy użyciu wałka lub rozdrabniamy blenderem.
Śmietanę kremówkę ubijamy z odrobiną cukru.
Jabłka podgrzewamy .
Do pucharków wkładamy na zmianę rozdrobnione ciastka, jabłka i bitą śmietanę lub jogurt.Deser posypujemy startą czekoladą.
Rada: Jeżeli nie posiadamy prażonych jabłek,możemy je przygotować w kilkanaście minut.Jabłka obieramy,kroimy w kostkę ,wrzucamy do garnka,podlewamy małą ilością wody,tylko na dno,aby się nie przypaliły.Dodajemy trochę cukru do smaku.Zesmażamy często mieszając.