Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie deseru zajmuje chwilę, rozpływa się w ustach:)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Ciastka rozgniatamy przy użyciu wałka lub rozdrabniamy blenderem.
Śmietanę kremówkę ubijamy z odrobiną cukru.
Jabłka podgrzewamy .
Do pucharków wkładamy na zmianę rozdrobnione ciastka, jabłka i bitą śmietanę lub jogurt.Deser posypujemy startą czekoladą.
Rada: Jeżeli nie posiadamy prażonych jabłek,możemy je przygotować w kilkanaście minut.Jabłka obieramy,kroimy w kostkę ,wrzucamy do garnka,podlewamy małą ilością wody,tylko na dno,aby się nie przypaliły.Dodajemy trochę cukru do smaku.Zesmażamy często mieszając.