Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie deseru zajmuje chwilę, rozpływa się w ustach:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 701
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2815
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14564
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 701
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2815
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14564
Składniki
Ciastka rozgniatamy przy użyciu wałka lub rozdrabniamy blenderem.
Śmietanę kremówkę ubijamy z odrobiną cukru.
Jabłka podgrzewamy .
Do pucharków wkładamy na zmianę rozdrobnione ciastka, jabłka i bitą śmietanę lub jogurt.Deser posypujemy startą czekoladą.
Rada: Jeżeli nie posiadamy prażonych jabłek,możemy je przygotować w kilkanaście minut.Jabłka obieramy,kroimy w kostkę ,wrzucamy do garnka,podlewamy małą ilością wody,tylko na dno,aby się nie przypaliły.Dodajemy trochę cukru do smaku.Zesmażamy często mieszając.