Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas uwielbia tiramisu, ale znudziła mi się jego forma więc z lekka go zmodyfikowałam. Po prostu pycha.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1726
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 203
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1726
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 203
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem na gęsto, dodać pomału serki mascarpone. Gotową masę dać do lodówki.
Przygotować poncz. Wcześniej kawę zalać 3/4 szkl wody. Dodać do wystudzonego naparu amaretto.
biszkopty moczyć w naparze i kłaść na spód do naczyń. Ja osobiście łamię biszkopty i wtedy kładę do wysokich kieliszków, następnie daję masę, pokrojone brzoskwinie i posypuję kakao, i czynność powtarzam jeszcze raz. Wkładam gotowy deser do lodówki na minimum 2 godziny. Życzę smacznego