Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser z biszkoptami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Odlej 1/3 szklanki mleka. Resztę zagotuj. Do odlanego mleka dodaj budyń, jajko i żółtko. Wymieszaj dokładnie i bardzo powoli wlej do gotującego się mleka.
Gdy budyń zgęstnieje, zdejmij go z ognia i ostudź. Masło utrzyj z pudrem na białą masę. Stopniowo dodawaj budyń, cały czas mieszając. Na koniec dodaj sok z cytryny i spirytus. Wymieszaj. Ułóż w pucharkach z biszkoptami.Źródło: Takie jest życie