Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaki pojawia się w sklepach tylko o tej porze roku, dlatego warto korzystać z okazji. Owoc jest przecież bardzo wartościowy odżywczo. A co do deseru, to pozostało już po nim tylko wspomnienie i zdjęcia.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85267
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4033
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85267
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4033
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Składniki
Orzechy, połamaną czekoladę i biszkopty zblendować . Tak powstałą masę ponakładać równo do pucharków. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i również przełożyć do pucharków. Owoc kaki umyć, a potem obrać ze skórki. Następnie pokroić na plasterki. Udekorować nimi wierzch deserów. Można od razu zajadać.