Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu spałaszowano go, gdy tylko pojawił się na stole. Polecam!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44447
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 46
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44447
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 46
Składniki
W 11/2 szklanki gorącej, przegotowanej wody, rozpuścić galaretkę. Wystudzić. Następnie dać do lodówki. Gdy zacznie zastygać, wymieszać dokładnie z jogurtem. W ten sposób powstanie biały krem. Można go jeszcze dać na 1-2 minuty do lodówki, aby stężał. Następnie składać deser. Na dno pucharków biszkopty całe lub pokruszone. Na to warstwa kremu, rozebranych na cząstki mandarynek i znów krem. Na wierzch umyte winogrona. Deser przyozdobić biszkopcikiem. Można podawać od razu.