Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis miałam w swojej kolekcji już wiele lat jednak jakoś nigdy nie potraktowałam go poważnie i nigdy nawet nie próbowałam go zrobić. Tym razem w związku z tym, że dostałam trochę wiśni zdecydowałam się zrobić właśnie to ciasto. Okazało się bardzo proste i bardzo dobre.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 61
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 743
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 101
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 61
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 743
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 101
Składniki
Wykonanie: 1.Jajka rozdzielić. 2.Masło utrzeć na puszystą masę, dodać żółtka, cukier, skórkę z cytryny oraz sól i ucierać tak długo aż cukier się rozpuści. 3.Tak przygotowaną masę wymieszać z przemielonym dwukrotnie twarogiem, śmietaną i kaszką manną. 4.Dodać ubitą pianę z białek. 5.Połowę masy przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Rozłożyć na niej wiśnie. Część wiśni odłożyć. Przykryć resztą masy i ułożyć na niej pozostałe owoce. 6.Tak przygotowany deser wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 175°C.