Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis miałam w swojej kolekcji już wiele lat jednak jakoś nigdy nie potraktowałam go poważnie i nigdy nawet nie próbowałam go zrobić. Tym razem w związku z tym, że dostałam trochę wiśni zdecydowałam się zrobić właśnie to ciasto. Okazało się bardzo proste i bardzo dobre.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
Wykonanie: 1.Jajka rozdzielić. 2.Masło utrzeć na puszystą masę, dodać żółtka, cukier, skórkę z cytryny oraz sól i ucierać tak długo aż cukier się rozpuści. 3.Tak przygotowaną masę wymieszać z przemielonym dwukrotnie twarogiem, śmietaną i kaszką manną. 4.Dodać ubitą pianę z białek. 5.Połowę masy przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Rozłożyć na niej wiśnie. Część wiśni odłożyć. Przykryć resztą masy i ułożyć na niej pozostałe owoce. 6.Tak przygotowany deser wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 175°C.