Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj deserki z brzoskwinią moczoną w winie bitą śmietaną oraz pokruszoną bezą. Deserek bardzo smaczny chociaż trochę kaloryczny, ale co tam od czasu do czasu można pozwolić na trochę przyjemności. Polecam
mikser, miseczki, nóż, sitko, deska pucharki, szklanka,
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Czas przygotowania około 30 minut + czas schłodzenia, Szklanka o pojemności 250 ml, Połówki brzoskwiń po odsączeniu z syropu kroimy na cząstki, przekładamy do miseczek, posypujemy cukrem pudrem i zalewamy winem ( wino rozdzielamy na dwie miseczki ). Zakrywamy miseczki folią spożywczą lub talerzykami i wkładamy do lodówki na 60 minut do schłodzenia. W międzyczasie ubijamy śmietanę 30 % z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Do całkowicie ubitej śmietany cały czas miksują cienkim strumykiem wlewamy 1/4 szklanki syropu z brzoskwiń. Owoce wyjmujemy z lodówki, na spodzie szklanych pucharków rozkładamy pokruszoną bezę , nakładamy porcje ubitej śmietany, owoce z wina, kilka małych kawałków bezy i zakrywamy pozostałą śmietaną. Dekorujemy małymi bezikami i kawałkami brzoskwiń. Smacznego Rada; Ja przygotowałam dwa pucharki podzieliłam wszystko na dwie osoby , ale spokojnie z tej porcji wyjdą 3 mniejsze porcje.
Przygotowanie składników.
Układanie deserków.
Pyszny deserek gotowy do podania.