Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto długo wigotne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1312
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1312
Składniki
Z drożdży, cukru i odrobiny mleka przygotować rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, wlać mleko i dodać kawę. Do naczynia wsypać mąkę, płatki, wbić jajka, wlać wodę, mleko z masłem i drożdże. Mikserem wyrobić ciasto. Ciasto musi być rzadkie. Odstawić do wyrośnięcia. Kiedy podwoi objętość wsypać rodzynki, wymieszać i odstawić na 10 minut. Wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 180C około 45-50 minut. Proszę się nie sugerować wysokością ciasta, piekę na dużej blaszce.