Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto długo wigotne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5122
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5122
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 191
Składniki
Z drożdży, cukru i odrobiny mleka przygotować rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, wlać mleko i dodać kawę. Do naczynia wsypać mąkę, płatki, wbić jajka, wlać wodę, mleko z masłem i drożdże. Mikserem wyrobić ciasto. Ciasto musi być rzadkie. Odstawić do wyrośnięcia. Kiedy podwoi objętość wsypać rodzynki, wymieszać i odstawić na 10 minut. Wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 180C około 45-50 minut. Proszę się nie sugerować wysokością ciasta, piekę na dużej blaszce.