Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj u mnie goszczą domowe andruty, pyszne ciasteczka z wafli tortowych przełożone masą waniliową oraz czekoladowym kremem. Krem waniliowy na bazie mleka w proszku i kremem czekoladowym typu nutalla
miska, mikser, nóź, deska do obciążenia wafli,
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2887
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2887
Składniki
Masa waniliowa; W szklanej misce wymieszać mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy. Dodać miękkie masło o temperaturze pokojowej i gorąca wodę. Wszystkie składniki miksować aż uzyskamy gładką masę waniliową. Masa do domowych andrutów gotowa. Rada; Gdyby czasem masa wyszła zbyt rzadka, dodać trochę mleka w proszku, tylko pamiętajmy ze masa po kilku minutach robi się gęsta. Wafle tortowe przekładać na przemian ciepłą masą waniliową oraz kremem czekoladowym Nutella. ( ja wkładam nutellę do ciepłej wody i wtedy łatwiej jest rozsmarować). Po złożeniu wszystkich warstw waflowych andruty przykryć deską i obciążyć. Zostawić na 2 - 3 godziny , następnie pokroić ostrym nożem. Smacznego
Smarowanie wafli kremem czekoladowym.
Smarowanie masą waniliową.
Gotowe wafle do obciążenia deską.
Wafle obciążone.
Domowe andruty gotowe do podania.