Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Croissanty w ostatnim czasie stały się bardzo modne. W sumie to nie dziwię się. Są to pyszne rogaliki na bazie ciasta francuskiego z przeróżnymi dodatkami. Moją ulubioną wersją są oczywiście croissanty z dodatkiem czekolady. Jednak czemu nie upiec domowych rogalików francuskich. Wersja domowa pysznych croissantów jest naprawdę prosta i pozwala na dodawanie i bawienie się smakami. Croissanty doskonale smakują same, jak i z dodatkiem masła czy dżemu. Polecam nie tylko na śniadanie!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41207
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 232
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41207
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 232
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9340
Składniki
Wersja bez dodatków: Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Wyjmujemy z opakowania. Ciasto dzielimy na średnie trójkąty. Każdy trójkąt zawijamy od dłuższego boku. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 190 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy. W czekoladzie maczamy końcówki naszych rogalików. Wersja z dodatkami: Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Wyjmujemy z opakowania. Ciasto dzielimy na średnie trójkąty.Po środku każdego trójkąta układamy po małej łyżce kremu lub marmolady. Każdy trójkąt zawijamy od dłuższego boku. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 190 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy. W czekoladzie maczamy końcówki naszych rogalików. Smacznego!