Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi rurek z kremem, jednak często sięgamy po kupne lub z cukierni. Nie trzeba jednak kupować ze sklepu, do przygotowania domowej wersji rurek z kremem wystarczy tak naprawdę 30 minut i chwila cierpliwości. Przepis na domowe rurki z bita śmietaną chodził za mną od dawna i doczekał się wreszcie swojego debitu na talerzu. Przepis łatwy i smaczny. Polecam!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 748
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1545
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 748
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1545
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Dzielimy na 12 prostokątów o szerokości 2-3 cm. Specjalne foremki do rurek smarujemy cienko masłem. na około każdej owijamy plaster ciasta francuskiego. Gotowe ciasto pieczemy około 10 minut w 190 stopniach(do przyrumienienia, uważamy aby nie spalić rurek). Studzimy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy 120 g cukru pudru. Ucieramy. Wystudzone rurki ostrożnie zdejmujemy z formy. Napełniamy bitą śmietaną, chłodzimy w lodówce. Tuż przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.