Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi rurek z kremem, jednak często sięgamy po kupne lub z cukierni. Nie trzeba jednak kupować ze sklepu, do przygotowania domowej wersji rurek z kremem wystarczy tak naprawdę 30 minut i chwila cierpliwości. Przepis na domowe rurki z bita śmietaną chodził za mną od dawna i doczekał się wreszcie swojego debitu na talerzu. Przepis łatwy i smaczny. Polecam!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19024
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9523
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2082
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4087
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 692
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 353
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19024
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9523
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2082
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4087
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 692
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 353
Składniki
Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Dzielimy na 12 prostokątów o szerokości 2-3 cm. Specjalne foremki do rurek smarujemy cienko masłem. na około każdej owijamy plaster ciasta francuskiego. Gotowe ciasto pieczemy około 10 minut w 190 stopniach(do przyrumienienia, uważamy aby nie spalić rurek). Studzimy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy 120 g cukru pudru. Ucieramy. Wystudzone rurki ostrożnie zdejmujemy z formy. Napełniamy bitą śmietaną, chłodzimy w lodówce. Tuż przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.