Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega czekoladowe, mięciutkie, rozpływające się w ustach :-)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8793
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7590
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5180
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328373
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8793
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7590
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5180
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328373
Składniki
Gorzką czekoladę, masło i cukier roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Dodawać jajka, jedno po drugim, mieszając po każdym trzepaczką. Następnie wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Silikonową foremkę wysmarować lekko olejem i umieścić na zimnej kratce od piekarnika.
Ciasto rozdzielić pomiędzy zagłębienia w formie i piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem z formy donuty należy odstawić na ok. 10 min (aby przy wyjmowaniu się nie połamały)
Po wystudzeniu pączków należy polać je polewą.
Polewa: Białą czekoladę i masło należy roztopić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i polać pączki.
Odczekać trochę aż polewa zastygnie. Smacznego :-) (Z podanych proporcji wychodzi 18 mniejszych pączków)