Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z minimalną ilością cukru ( można go pominąć) naturalnie słodkie dzięki owocom, Idealna propozycja do szkolnej lunchówki
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22351
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 162
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22351
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 162
Składniki
Jabłko obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Połowę jabłka przełożyć do miski (resztę odłożyć na bok) i dodać mąkę, drożdże, mleko i jajko i wymieszać. Wyrabiać ciasto ręcznie przez ok 7-10 minut. Ciasto odłożyć na 30 minut w ciepłe miejsce.
Pozostałą cześć jabłka wymieszać z cynamonem. Suszone owoce drobno posiekać. Jabłko, masło i owoce wymieszać na jednolitą masę ( można też razem rozdrobnić w robocie kuchennym)
Ciasto rozwałkować na długi prostokąt. Nadzienie równomiernie rozprowadzić na cieście i zwinąć w wałek. Wałek pociąć w kawałki (tak żeby powstało 12 równych części). Formę do muffinek wysmarować tłuszczem (masło albo olej) i przłożyć kawałki ciasta. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Ciasto pozostawić na godzinę, aż wyrośnie, następnie posmarować wierzch mlekiem i pospać orzechami. Piec ok 15 minut.