Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest idealną propozycją dla osób zagonionych: jest tanie, smaczne, a przede wszystkim mało pracochłonne... ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11396
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6532
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13555
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5341
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11396
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6532
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13555
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5341
Składniki
Wszystkie składniki układamy warstwami w misce--> średniej lub dużej wielkości. I tak następująco: 1) kruszymy drożdże 2)wysypujemy na nie cukier wanilinowy 3) jajka "rozbełtujemy" z cukrem i wylewamy do miski 4)na jajka wylewamy mleko 5) wlewamy olej 6) wsypujemy mąkę
Miskę z ułożonymi składnikami przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na ok. 3godziny-->; po ich upływie całość wymieszać i wyłożyć na wcześniej natłuszczoną blachę. Piec, aż się zarumieni (ok. 40-50 min, 160-180*C)