Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest idealną propozycją dla osób zagonionych: jest tanie, smaczne, a przede wszystkim mało pracochłonne... ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1626
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1626
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Wszystkie składniki układamy warstwami w misce--> średniej lub dużej wielkości. I tak następująco: 1) kruszymy drożdże 2)wysypujemy na nie cukier wanilinowy 3) jajka "rozbełtujemy" z cukrem i wylewamy do miski 4)na jajka wylewamy mleko 5) wlewamy olej 6) wsypujemy mąkę
Miskę z ułożonymi składnikami przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na ok. 3godziny-->; po ich upływie całość wymieszać i wyłożyć na wcześniej natłuszczoną blachę. Piec, aż się zarumieni (ok. 40-50 min, 160-180*C)