Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto drożdżowe dostarcza nam witaminy z grupy B. Osoby unikające drożdże ze względu na dietę jelitową nie muszą wykluczać pieczywa drożdżowego, bo organizmy te giną w trakcie pieczenia.
blaszka 24 x 24 cm
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 886
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2761
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 886
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2761
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3270
Składniki
Przygotować w miseczce zaczyn- letnie mleko, mąka i cukier połączyć, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Mleko, sól i masło rozpuścić. Rozmieszać w tym cukier, wbić jajka i wymieszać. Wsypać mąkę i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Do wyrobionego ciasta dodać wyrośnięty zaczyn i dobrze wymieszać, a następnie wyklepać ciasto drewnianą łyżką. Przykryć ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz. W tym czasie zapalić piekarnik i nastawić na 200 stopni Celsjusza. Wyłożyć na blaszkę i zrobić kruszonkę. Wsypać do miski w której było robione ciasto mąkę, cukier i masło z lodówki pokrojone na drobne kawałki. Wyrobić kruszonkę w palcach. Na ciasto wysypać owoce tym razem to borówki amerykańskie i na to wyłożyć równomiernie kruszonkę. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.