Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto drożdżowe dostarcza nam witaminy z grupy B. Osoby unikające drożdże ze względu na dietę jelitową nie muszą wykluczać pieczywa drożdżowego, bo organizmy te giną w trakcie pieczenia.
blaszka 24 x 24 cm
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 82
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 333
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 142
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 143
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 82
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 333
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 142
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 143
Składniki
Przygotować w miseczce zaczyn- letnie mleko, mąka i cukier połączyć, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Mleko, sól i masło rozpuścić. Rozmieszać w tym cukier, wbić jajka i wymieszać. Wsypać mąkę i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Do wyrobionego ciasta dodać wyrośnięty zaczyn i dobrze wymieszać, a następnie wyklepać ciasto drewnianą łyżką. Przykryć ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz. W tym czasie zapalić piekarnik i nastawić na 200 stopni Celsjusza. Wyłożyć na blaszkę i zrobić kruszonkę. Wsypać do miski w której było robione ciasto mąkę, cukier i masło z lodówki pokrojone na drobne kawałki. Wyrobić kruszonkę w palcach. Na ciasto wysypać owoce tym razem to borówki amerykańskie i na to wyłożyć równomiernie kruszonkę. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.