Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy sezon jagodowy więc może spodoba wam się przepis na bułki drożdżowe u mnie akurat z borówkami
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5262
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34478
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2138
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113802
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5262
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34478
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2138
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113802
Składniki
Do miski dodać potrzebne składniki i poczekać do czasu aż drożdże zaczną pracować
Jak jest widoczna praca drożdży wyrobić ciasto na jednolitą masę, wlać olej i nadal wyrabiać do czasu wchłonięcia oleju. Pozostawić na pięć minut aby odpoczęło
Z ciasta na stolnicy wysypanej mąką uformować rulon pokroić go na dowolne kawałki i uformować od strony ciętej placuszki układając je na blaszce z papierem do pieczenia, dupką szklanki wykonać dołek w niego ułożyć owoce posłodzić i posypać kruszonką
Przygotowane wyrośnięte lekko bułki wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec od 25 - 30 minut do ładnego zarumienienia się bułek, upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia