Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto a bardzo cieszy:) Plus słodkie owoce :)
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 213
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2552
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 912
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 213
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2552
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 912
Składniki
1.Owoce umyc. Jeżyny przebrac. Zostawic do obeschnięcia.
2.Do lekko ciepłego mleka wkruszyc drożdże i wsypac cukier. Wszystko wymieszac.
3.Następnie do miski wsypac mąkę, sól oraz wbic dwa jajka. Lekko przemieszac. Potem wlac rozczyn i również lekko wymieszac. Na koniec dajemy miekką margarynę i całosc wyrabiamy dłońmi. I zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
4.Gdy ciasto zwiększy swoją objętosc wyjmujemy z miski i jeszcze raz lekko wyrabiamy. Przygotowujemy prostokątną formę i wykładamy ciasto. Na nim układamy księżyce nektarynek a między nie kilka jeżyn. Wszystko posypujemy kruszonką. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.