Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dwukolorowa rolada"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 177
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 177
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Miksując dodawaj po łyżce cukru i po jednym żółtku. Wsyp obie mąki, wymieszaj. Trzy czwarte masy wylej na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Gorący biszkopt przykryj ścierką, odwróć, zdejmij papier i zwiń w roladę.
Przygotuj ciemny biszkopt. Wsyp mąkę, kakao i startą na tarce czekoladę. Wymieszaj i wyłóż na blachę. Zrób wzory z masy na jasny biszkopt. Piecz 20 minut w 180°C. Gorący biszkopt przykryj ścierką, odwróć, zdejmij papier, połóż rozwinięty jasny biszkopt i wszystko razem zwiń w roladę.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień