Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dwukolorowe ciasto truskawkowe"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 363
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 363
Składniki
Cukier ubij na puszystą masę z 5 żółtkami. Dodaj 20 dag rozpuszczonego i ostudzonego masła. Dalej ubijaj. Następnie dodaj mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia, energicznie połącz .
Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do składników, delikatnie przemieszaj. Powstałe ciasto podziel na dwie części. Do jednej części wsyp kakao, wymieszaj.
Przygotuj blachę do pieczenia, wyłóż ją pergaminem. Na spód blachy wyłóż jasne ciasto. Na nim rozprowadź ciasto z dodatkiem kakao. Piecz całość około 30 minut w temp. 180 st.
Budyń przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, ostudź. Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki. Owoce przekrój na połówki.
Resztę masła utrzyj razem z dwoma żółtkami i zimnym budyniem. Na cieście ułóż połówki truskawek, przykryj przygotowanym kremem.
Czas ok. 40 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety