Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 93
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 93
Składniki
Z drożdży, odrobiny mąki, cukru i ciepłego mleka przygotuj zaczyn. Odstaw go do wyrośnięcia. Masło stop, przestudź. Resztę mąki przesiej do dużej miski. Dodaj jajko, żółtko, pozostały cukier. Wlej resztę mleka. Dołóż zaczyn. Wyrób ciasto. Pod koniec wyrabiania dodaj masło. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Jabłka obierz, razem z dynią grubo zetrzyj, przesmaż na maśle. Wymie- szaj z cukrem i pokruszonymi herbatnikami. Wyrośnięte ciasto zagnieć, rozwałkuj. Na placku rozsmaruj nadzienie Zwiń. Roladę ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 50 minut w 200°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj