Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pachnące cynamonem i bardzo, bardzo smaczne. Dodatek czekolady i orzechów jeszcze bardziej podnosi walory smakowe. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu sztuk. Polecam.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1878
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 234
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1878
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 234
Składniki
Mąkę przesiać przez sitko do miski. Dodać cynamon, sodę, cukier puder. Wymieszać suche składniki. Dodać puree z dyni, jajko, roztopione masło, orzechy i czekoladę. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Następnie miskę z ciastem dać do lodówki na jakieś pół godziny. Przygotować foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Łyżeczką nabierać ciasto i przy pomocy drugiej łyżeczki zsuwać je na blaszkę, tworząc w miarę zgrabne, okrągłe ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 20 minut.