Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pachnące cynamonem i bardzo, bardzo smaczne. Dodatek czekolady i orzechów jeszcze bardziej podnosi walory smakowe. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu sztuk. Polecam.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Mąkę przesiać przez sitko do miski. Dodać cynamon, sodę, cukier puder. Wymieszać suche składniki. Dodać puree z dyni, jajko, roztopione masło, orzechy i czekoladę. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Następnie miskę z ciastem dać do lodówki na jakieś pół godziny. Przygotować foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Łyżeczką nabierać ciasto i przy pomocy drugiej łyżeczki zsuwać je na blaszkę, tworząc w miarę zgrabne, okrągłe ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 20 minut.