Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zdrowe ciasto - jednoporcjowe w sam raz na leniwy poranek, upieczone w większych proporcjach stanie się wymarzonym jesiennym deserem, w którym zakocha się każdy. :)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 109
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10538
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5525
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 711
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 109
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10538
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5525
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 711
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Miksujemy żółtka do momentu, w którym na wierzchu pojawi się piana.
Mąki mieszamy z sodą i cukrem, a następnie miksujemy wraz z żółtkami i puree na gładką masę.
W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli i delikatnie dodajemy je do dyniowej masy.
Przelewamy ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175*C przez 35 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie kroimy lub też zjadamy prosto z formy.