Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż dynię omija szerokim łukiem. Upiekłam sernik z dynia Hokkaido nie mówiąc Mu co tam jest w środku. Dodałam także pyszne mango z wanilią. Co prawda zaleca się użyć go do herbaty ale ja jak to ja poszłam w innym kierunku i dodałam właśnie do sernika. I przyznam, że to był bardzo dobry wybór. Sernik wyszedł puszysty, że aż trudno go było kroić. Mąż wcinał sernik z wielkim apetytem, więc powiedziałam Mu, żeby więcej nie mówił że nie lubi dyni. A to, że naprawdę Mu smakował świadczy to, że pyta się kiedy znowu go upiekę.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2193
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 664
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2193
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 664
Składniki
Dynię wymieszać z mango i wanilią. Białka jajek oddzielić od żółtek. Do białek wsypać szczyptę soli. Żółtka utrzeć do białości z cukrem, potem dodać startą dynię i mango z wanilią i wymieszać. Następnie dodać jogurt, wsypać budyń i ponownie wymieszać. Na koniec nadal miksując dodawać serek waniliowy. Z białek ubić na sztywno pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować masłem, wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę serową.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, tortownicę ustawić na kratce na drugim poziomie od dołu ( w zależności od piekarnika ) i piec przez 30 minut w 180 stopniach. Następnie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni i piec jeszcze 30-40 minut. Po upieczeniu sernik zostawić przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia a potem wstawić najlepiej na noc do lodówki. Przed podaniem posypać sernik cukrem pudrem.