Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż dynię omija szerokim łukiem. Upiekłam sernik z dynia Hokkaido nie mówiąc Mu co tam jest w środku. Dodałam także pyszne mango z wanilią. Co prawda zaleca się użyć go do herbaty ale ja jak to ja poszłam w innym kierunku i dodałam właśnie do sernika. I przyznam, że to był bardzo dobry wybór. Sernik wyszedł puszysty, że aż trudno go było kroić. Mąż wcinał sernik z wielkim apetytem, więc powiedziałam Mu, żeby więcej nie mówił że nie lubi dyni. A to, że naprawdę Mu smakował świadczy to, że pyta się kiedy znowu go upiekę.
Kurczak zapiekany w kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przyg...
Odsłon: 26
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 82
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 117
Kurczak zapiekany w kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przyg...
Odsłon: 26
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 82
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 117
Składniki
Dynię wymieszać z mango i wanilią. Białka jajek oddzielić od żółtek. Do białek wsypać szczyptę soli. Żółtka utrzeć do białości z cukrem, potem dodać startą dynię i mango z wanilią i wymieszać. Następnie dodać jogurt, wsypać budyń i ponownie wymieszać. Na koniec nadal miksując dodawać serek waniliowy. Z białek ubić na sztywno pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować masłem, wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę serową.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, tortownicę ustawić na kratce na drugim poziomie od dołu ( w zależności od piekarnika ) i piec przez 30 minut w 180 stopniach. Następnie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni i piec jeszcze 30-40 minut. Po upieczeniu sernik zostawić przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia a potem wstawić najlepiej na noc do lodówki. Przed podaniem posypać sernik cukrem pudrem.