Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…jak w tytule ekspresowo się robi to ciasto. Tym razem w ramach akcji „opróżnianie zamrażalki” zrobiłam z jeżynami, czerwoną i czarną porzeczką…
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1494
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3646
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1378
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1494
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3646
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1378
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli na gładką masę. Następnie wrzucamy po jednym jajku i dalej ucieramy. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
Ciasto wylewamy do okrągłej formy wysmarowanej tłuszczem, na wierzch układamy dowolne owoce, lekko je wciskając. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy 45/180°C. Gdy ciasto troszkę przestygnie posypujemy cukrem pudrem.