Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…jak w tytule ekspresowo się robi to ciasto. Tym razem w ramach akcji „opróżnianie zamrażalki” zrobiłam z jeżynami, czerwoną i czarną porzeczką…
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli na gładką masę. Następnie wrzucamy po jednym jajku i dalej ucieramy. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
Ciasto wylewamy do okrągłej formy wysmarowanej tłuszczem, na wierzch układamy dowolne owoce, lekko je wciskając. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy 45/180°C. Gdy ciasto troszkę przestygnie posypujemy cukrem pudrem.