Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…jak w tytule ekspresowo się robi to ciasto. Tym razem w ramach akcji „opróżnianie zamrażalki” zrobiłam z jeżynami, czerwoną i czarną porzeczką…
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 62
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 62
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli na gładką masę. Następnie wrzucamy po jednym jajku i dalej ucieramy. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
Ciasto wylewamy do okrągłej formy wysmarowanej tłuszczem, na wierzch układamy dowolne owoce, lekko je wciskając. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy 45/180°C. Gdy ciasto troszkę przestygnie posypujemy cukrem pudrem.