Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na ekspresowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. Niezwykle smaczne puszyste i wilgotne ciasto, które w zależności od pory roku możecie przygotować z innymi, sezonowymi owocami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6137
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9106
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8614
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6137
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9106
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8614
Składniki
Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Umyte i pozbawione szypułek truskawki przekroić na pol.
W misce utrzeć jajka ze szczypta soli i cukrami, na puszysta masę. Do utartych jajek dodać masło i dobrze wymieszać. Następnie do masy przesiać make i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem. Moja tortownica o średnicy 25 cm. Na wierzchu ciasta wysypać przygotowane wcześniej owoce.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st, C do suchego patyczka około 40 – 45 minut. Ciasto studzić w formie. Przestudzone posypać cukrem pudrem.