Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na ekspresowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. Niezwykle smaczne puszyste i wilgotne ciasto, które w zależności od pory roku możecie przygotować z innymi, sezonowymi owocami.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3687
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34206
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1523
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3687
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34206
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1523
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Składniki
Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Umyte i pozbawione szypułek truskawki przekroić na pol.
W misce utrzeć jajka ze szczypta soli i cukrami, na puszysta masę. Do utartych jajek dodać masło i dobrze wymieszać. Następnie do masy przesiać make i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem. Moja tortownica o średnicy 25 cm. Na wierzchu ciasta wysypać przygotowane wcześniej owoce.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st, C do suchego patyczka około 40 – 45 minut. Ciasto studzić w formie. Przestudzone posypać cukrem pudrem.