Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na ekspresowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. Niezwykle smaczne puszyste i wilgotne ciasto, które w zależności od pory roku możecie przygotować z innymi, sezonowymi owocami.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Umyte i pozbawione szypułek truskawki przekroić na pol.
W misce utrzeć jajka ze szczypta soli i cukrami, na puszysta masę. Do utartych jajek dodać masło i dobrze wymieszać. Następnie do masy przesiać make i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem. Moja tortownica o średnicy 25 cm. Na wierzchu ciasta wysypać przygotowane wcześniej owoce.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st, C do suchego patyczka około 40 – 45 minut. Ciasto studzić w formie. Przestudzone posypać cukrem pudrem.