Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na bardzo prosty i pyszny deser z jabłkami. Przygotujemy go w kilka minut, plus pieczenie ale wtedy można zając się innymi rzeczami
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 629
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 784
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 629
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 784
Składniki
Ciasto francuskie przekładam do foremki (dno foremki wyłożyłam papierem do pieczenia), wyklejam nim dno oraz boki. Następnie ciasto nakłuwam widelcem i smaruję dżemem. Obrane jabłka kroję w półplasterki i układam na dżemie, tak jak dachówkę, żeby jedno jabłko zachodziło na następne. Do cukru dodaję cynamon, mieszam i posypuję jabłka. Teraz wystające brzegi ciasta zawijam na górę jabłek.
Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na środkową półkę i piekę około 30 minut, tak żeby brzegi ciasta się zrumieniły. Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Deser jabłkowy jest gotowy, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa