Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na bardzo prosty i pyszny deser z jabłkami. Przygotujemy go w kilka minut, plus pieczenie ale wtedy można zając się innymi rzeczami
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1245
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10200
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1245
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10200
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
Ciasto francuskie przekładam do foremki (dno foremki wyłożyłam papierem do pieczenia), wyklejam nim dno oraz boki. Następnie ciasto nakłuwam widelcem i smaruję dżemem. Obrane jabłka kroję w półplasterki i układam na dżemie, tak jak dachówkę, żeby jedno jabłko zachodziło na następne. Do cukru dodaję cynamon, mieszam i posypuję jabłka. Teraz wystające brzegi ciasta zawijam na górę jabłek.
Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na środkową półkę i piekę około 30 minut, tak żeby brzegi ciasta się zrumieniły. Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Deser jabłkowy jest gotowy, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa