Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ekspresowy keks bez miksera zapraszam po przepis
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Jajka wbijam do miski wsypuje cukier i roztrzepuje trzepaczka lub widelcem by składniki sie połączyły wlewam olej i stopniowo dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam by nie było grudek ciasto jest bardzo gęste tak ma być.
Jabłka obieram kroje w drobna kostkę i dodaje cynamon a orzechy drobno kroje i dodaje jabłka z orzechami do ciasta mieszam. Ciasto wykladam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia równam.
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut do suchego patyczka, należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Gorące ciasto po wyjęciu z piekarnika posypuje cukrem pudrem czekam aż ostygnie . :Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego