Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ekspresowy keks bez miksera zapraszam po przepis
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2773
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2773
Składniki
Jajka wbijam do miski wsypuje cukier i roztrzepuje trzepaczka lub widelcem by składniki sie połączyły wlewam olej i stopniowo dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam by nie było grudek ciasto jest bardzo gęste tak ma być.
Jabłka obieram kroje w drobna kostkę i dodaje cynamon a orzechy drobno kroje i dodaje jabłka z orzechami do ciasta mieszam. Ciasto wykladam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia równam.
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut do suchego patyczka, należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Gorące ciasto po wyjęciu z piekarnika posypuje cukrem pudrem czekam aż ostygnie . :Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego