Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sernik znalazłam w zeszycie mamy i myślę, że jest doskonały dla wszystkich zabieganych :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 372
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 825
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 372
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 825
Składniki
Każdą galaretkę rozpuszczam w 250 ml gorącej wody i odstawiam do wystygnięcia. Twaróg dzielę na dwie miski, śmietankę ubijam i dzielę po równo do dwóch porcji twarogu. Każdą porcję delikatnie mieszam, dodaję wystygniętą galaretkę i lekko miksuję do połączenia składników. Do foremki na babkę o średnicy górnej 20-22 cm wlewam pierwszą porcję twarogu z galaretką, wciskam w masę połowę porcji owoców, układam połowę ciasteczek i wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Następnie tak samo postępuję z drugą warstwą. Sernik wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Żeby sprawnie wyciągnąć ciasto z foremki do babki, zanurzam foremkę na kilka sekund w gorącej wodzie, a po chwili sernik powinien wyjść. Wykonując sernik w standardowej blaszce, zaczynamy od układania ciasteczek, na to pierwszą masę, wciskamy owoce, układamy ciasteczka, po zastygnięciu wylewamy drugą masę i ponownie odstawiamy do zastygnięcia. Górę ciasta ozdabiam owocami i ekspresowy sernik na zimno gotowy