Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja tego popularnego i smacznego ciasta. Robiłam już kilka razy i zawsze znika w ekspresowym tempie.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85085
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2382
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9898
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3780
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6990
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85085
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2382
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9898
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3780
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6990
Składniki
Prostokątną blachę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo cukier, cukier waniliowy i sól. Następnie pojedynczo dodawać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i powoli dodawać do masy jajeczno-maślanej. Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, do drugiej dodać kakao rozpuszczone w mleku. Wymieszać, a następnie rozprowadzić równo na białym cieście. Wiśnie osączyć i rozłożyć na cieście. Piec 35-40 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu dodając 100g cukru. Ostudzić do temperatury pokojowej.
Masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierać, dodając po łyżce ostudzony budyń. Kremem posmarować upieczone ciasto. Wstawić do lodówki.
Czekoladę na polewę połamać i rozpuścić z olejem w kąpieli wodnej. Ciasto posmarować polewą.