Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fale Dunaju z gruszkami"
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 81
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2129
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 955
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 81
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2129
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 955
Składniki
Porcje 20 100 min Cena 1,45 zł Kalorie 286 kcal
Masło utrzyj z cukrem, dodaj resztę składników ciasta. Połowę ciasta wymieszaj z kakao. Do formy wlej najpierw jasne ciasto, a na to ciemne. Ułóż pokrojone gruszki. Upiecz, ostudź.
Na zimne ciasto wlej rozpuszczone galaretki. Odstaw, by stężały. Ugotuj budyń, zmiksuj z masłem. Posmaruj ciasto, polej polewą.
<strong>Dagmara Wąsińska z Panek</strong>Źródło: Takie jest życie