Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fale Dunaju z gruszkami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Porcje 20 100 min Cena 1,45 zł Kalorie 286 kcal
Masło utrzyj z cukrem, dodaj resztę składników ciasta. Połowę ciasta wymieszaj z kakao. Do formy wlej najpierw jasne ciasto, a na to ciemne. Ułóż pokrojone gruszki. Upiecz, ostudź.
Na zimne ciasto wlej rozpuszczone galaretki. Odstaw, by stężały. Ugotuj budyń, zmiksuj z masłem. Posmaruj ciasto, polej polewą.
<strong>Dagmara Wąsińska z Panek</strong>Źródło: Takie jest życie