Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: - 1 op. ciasto filo - 1 puszka mleka skondensowanego - 2 duże lub 3 małe jajka - 1 łyżka masła - 1 łyżka wody - 1 łyżka oliwy - wanilia - skórka z 2 cytryn lub aromat cytrynowy - borówki Przygotowanie: Ciasto układać harmonijką i ułożyć w formę. Zmieszać roztopione masło, wodę i oliwę. Posmarować mieszanką ciasto. Wstawić do piekarnika na 15 min 180st. Krem: Ubić jajka, dodać mleko, wanilię i cytrynę. Wymieszać. Polać ciasto kremem, posypać borówkami. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 min.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15879
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4811
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 556
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15879
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4811
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 556
Składniki
Wyłożyć ciasto, posmarować i wstawić do piekarnika na 15 min
Ubić krem i wylać na ciasto. Posypać borówkami. I znowu piec 15 min