Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z zatopionymi w nim jabłkami, dżem pomarańczowy i kruszonka.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5767
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9006
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5767
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9006
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć w niej równomiernie ciasto.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Razem z rodzynkami położyć na cieście. Dżem wymieszać z łyżką wody i posmarować jabłka.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Z mąki, cukru, masła i cukru waniliowego zagnieść kruszonkę i zetrzeć lub pokruszyć na przygotowane ciasto. Piec 35-40 minut. Smacznego :)