Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasteczko na słoneczne dni.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44631
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182039
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 216
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44631
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182039
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 216
Składniki
Ciastem francuskim wyłożyć formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Podpiekać w piekarniku przez 20 minut. Serek wymieszać z cukrem i likierem bananowym. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozsmarować na nim masę serową, ponownie włożyć do piekarnika na kolejne 20 minut. Truskawki obrać z szypułek, przekroić na połówki. Galaretkę wymieszać z żelatyną, rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić. Na upieczone, lekko schłodzone ciasto, układać truskawki. Całość zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.