Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu.
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 36
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 402
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 4
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 893
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 763
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 36
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 402
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 4
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 893
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 763
Składniki
Jeden płat ciasta francuskiego wykładamy na posmarowaną tłuszczem ,blaszkę. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy 5 min w temperaturze 200°C. Wyciągamy i studzimy. W garnku podgrzewamy mleko razem z cukrem i kostką masła. Zagotowujemy ,dodajemy budynie rozpuszczone w zimnym mleku i energicznie mieszamy trzepaczką do uzyskania pełnej gładkości kremu. Krem wykładamy na podpieczone ciasto. Gruszki obieramy ,kroimy na połówki i wciskamy je w krem ,posypujemy cukrem cynamonowym. Na wierzch kładziemy drugi płat ciasta francuskiego ,dociskając do gruszek (tam gdzie są gruszki ,robimy paski nożykiem). Wierzch smarujemy skondensowanym słodzonym mlekiem. Całość zapiekamy w temperaturze 200°C przez 30 min. Studzimy i wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone.