Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu.
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 160
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 965
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 268
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 43
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 66
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 160
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 965
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 268
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 43
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 66
Składniki
Jeden płat ciasta francuskiego wykładamy na posmarowaną tłuszczem ,blaszkę. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy 5 min w temperaturze 200°C. Wyciągamy i studzimy. W garnku podgrzewamy mleko razem z cukrem i kostką masła. Zagotowujemy ,dodajemy budynie rozpuszczone w zimnym mleku i energicznie mieszamy trzepaczką do uzyskania pełnej gładkości kremu. Krem wykładamy na podpieczone ciasto. Gruszki obieramy ,kroimy na połówki i wciskamy je w krem ,posypujemy cukrem cynamonowym. Na wierzch kładziemy drugi płat ciasta francuskiego ,dociskając do gruszek (tam gdzie są gruszki ,robimy paski nożykiem). Wierzch smarujemy skondensowanym słodzonym mlekiem. Całość zapiekamy w temperaturze 200°C przez 30 min. Studzimy i wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone.