Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16048
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4862
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16048
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4862
Składniki
Jeden płat ciasta francuskiego wykładamy na posmarowaną tłuszczem ,blaszkę. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy 5 min w temperaturze 200°C. Wyciągamy i studzimy. W garnku podgrzewamy mleko razem z cukrem i kostką masła. Zagotowujemy ,dodajemy budynie rozpuszczone w zimnym mleku i energicznie mieszamy trzepaczką do uzyskania pełnej gładkości kremu. Krem wykładamy na podpieczone ciasto. Gruszki obieramy ,kroimy na połówki i wciskamy je w krem ,posypujemy cukrem cynamonowym. Na wierzch kładziemy drugi płat ciasta francuskiego ,dociskając do gruszek (tam gdzie są gruszki ,robimy paski nożykiem). Wierzch smarujemy skondensowanym słodzonym mlekiem. Całość zapiekamy w temperaturze 200°C przez 30 min. Studzimy i wkładamy do lodówki. Podajemy mocno schłodzone.