Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne ciasteczka można przygotować w kilka chwil. Świetnie sprawdzą się podczas niezapowiedzianej wizyty gości.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 52
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8633
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 52
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8633
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraciki o wymiarach ok. 3x3 cm.
Żółtko roztrzepać widelcem. Posmarować każdy kwadracik roztrzepanym żółtkiem, posypać cukrem i słonecznikiem.
Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając spore odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez ok. 15 minut.