Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne ciasteczka można przygotować w kilka chwil. Świetnie sprawdzą się podczas niezapowiedzianej wizyty gości.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraciki o wymiarach ok. 3x3 cm.
Żółtko roztrzepać widelcem. Posmarować każdy kwadracik roztrzepanym żółtkiem, posypać cukrem i słonecznikiem.
Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając spore odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez ok. 15 minut.