Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6179
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1034
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6179
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1034
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Wino, sok wiśniowy i przyprawy wlać do garnka i zagotować. Odstawić pod przykryciem na 10 minut.
Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki zimnej wody, i wlać do gorącego wina energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.
Do pucharków lub małych szklaneczek włożyć po kilka rozmrożonych wiśni i zalać winem z sokiem.Odstawić w chłodne miejsce do zatężenia.
Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i przybrać galaretki. SMACZNEGO!