Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 436
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16644
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 436
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16644
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Składniki
Wino, sok wiśniowy i przyprawy wlać do garnka i zagotować. Odstawić pod przykryciem na 10 minut.
Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki zimnej wody, i wlać do gorącego wina energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.
Do pucharków lub małych szklaneczek włożyć po kilka rozmrożonych wiśni i zalać winem z sokiem.Odstawić w chłodne miejsce do zatężenia.
Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i przybrać galaretki. SMACZNEGO!