Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i bardzo łatwe. Doskonałe dla wszystkich, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z deserami lub tych, którzy uwielbiają proste smakołyki. Galaretkowiec to ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. U mnie w domu przygotowuje się je najczęściej na bazie jogurtu. Doskonałą opcją przy tym deserze jest zastąpienie jogurtu serkiem homogenizowanym lub macarpone.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162966
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 254
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 58
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162966
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 254
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 58
Składniki
Każde galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 150 ml ciepłej wody. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia oraz stężenia. Zelatyne namaczamy w niewielkiej ilości wody. Galaretkę kroimy na małe kwadraty. Jogurt mieszamy razem z galaretkami. Zimną żelatynę lekko podgrzewamy. Dodajemy do jogurtu. Mieszamy. Na dnie formy keksowej umieszczamy najpierw herbatniki, następnie jogurt z galaretkami. Chłodzimy około dwóch godzin.
Zapraszam na mojego bloga!