Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i bardzo łatwe. Doskonałe dla wszystkich, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z deserami lub tych, którzy uwielbiają proste smakołyki. Galaretkowiec to ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. U mnie w domu przygotowuje się je najczęściej na bazie jogurtu. Doskonałą opcją przy tym deserze jest zastąpienie jogurtu serkiem homogenizowanym lub macarpone.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 116
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 116
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Każde galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 150 ml ciepłej wody. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia oraz stężenia. Zelatyne namaczamy w niewielkiej ilości wody. Galaretkę kroimy na małe kwadraty. Jogurt mieszamy razem z galaretkami. Zimną żelatynę lekko podgrzewamy. Dodajemy do jogurtu. Mieszamy. Na dnie formy keksowej umieszczamy najpierw herbatniki, następnie jogurt z galaretkami. Chłodzimy około dwóch godzin.
Zapraszam na mojego bloga!