Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretkowiec na biszkopcie"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ubij białka na sztywno i dodaj pozostałe ciasta. Blachę (40 x 28 cm) wyłóż papierem. Wlej masę. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Zimny biszkopt przekrój na 2 krążki.
Każdą galaretkę rozpuść oddzielnie w 250 ml wrzątku. Ostudź i pokrój na kawałki. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zagotowanej wody.
Ubij kremówkę z cukrem i żelatyną. Wymieszaj z kawałkami galaretek. Posmaruj ciasto, nakryj drugim plackiem, po czym udekoruj.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Waliczek</strong>Źródło: Kurier TV