Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretkowiec na biszkopcie"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 426
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 36
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 64
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 426
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 36
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 64
Składniki
Ubij białka na sztywno i dodaj pozostałe ciasta. Blachę (40 x 28 cm) wyłóż papierem. Wlej masę. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Zimny biszkopt przekrój na 2 krążki.
Każdą galaretkę rozpuść oddzielnie w 250 ml wrzątku. Ostudź i pokrój na kawałki. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zagotowanej wody.
Ubij kremówkę z cukrem i żelatyną. Wymieszaj z kawałkami galaretek. Posmaruj ciasto, nakryj drugim plackiem, po czym udekoruj.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Waliczek</strong>Źródło: Kurier TV