Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczy na pewno wszystkich domowników i gości.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Składniki
W miseczce wymieszaj maślankę z olejem, jajkiem i cukrem waniliowym.
W drugiej- suche składniki- mąkę, proszek do pieczenia, sól, sodę.
Dolej mokre składniki, dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Natłuść płytki grzewcze gofrownicy i rozgrzej ją. Nakładaj porcje ciasta i smaż do zarumienienia. Po upieczeniu gofry ułóż na kratce, by ostygły.
Wykonaj budyń według przepisu na odwrocie. Ostudź budyń, następnie zmiksuj z masłem.
Na papierze wyłóż 4 gofry, krem następnie znowu góry. Posyp cukrem pudełek, włóż na chwile do lodówki.