Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. W misce połącz ze sobą mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, żółtka jajek, masło oraz mleko i całość zmiksuj lub dobrze wymieszaj, żeby nie było grudek. Białka ubij z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z przygotowanym ciastem. Ciasto odstaw na około 30 minut. W tym czasie przygotuj mus brzoskwiniowy. Połowę brzoskwiń zmiksuj blenderem dodaj serek waniliowy i dalej miksuj, do czasu aż powstanie jednolita masa. Pozostałe brzoskwinie pokrój w niewielką kostkę. Płatki migdałów podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. W nagrzanej i nasmarowanej olejem lub słoniną gofrownicy usmaż gofry na rumiano. Gofra posmaruj przygotowanym wcześniej musem, nałóż pokrojone owoce, a na końcu posyp całość migdałami.