Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Greckie ciasteczka"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27447
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27447
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Rodzynki i morele namocz w letniej wodzie. Odcedź, wymieszaj z orzechami i migdałami. Ciasto podziel na pasma o szerokości ok. 5 cm. Posmaruj roztopionym masłem.
Na brzeg każdego pasma nanieś małą garstkę farszu i zwiń w rulon. Ruloniki ułóż na wysmarowanej masłem blasze. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Przygotuj syrop: do garnka wlej miód, wodę i sok z cytryny. Dodaj cukier i gotuj 15 minut. Zestaw z ognia i przestudź. Gorące ciastka polej syropem i posyp bakaliami.Źródło: Show