Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Greckie ciasteczka"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5814
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 322
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5814
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 322
Składniki
Rodzynki i morele namocz w letniej wodzie. Odcedź, wymieszaj z orzechami i migdałami. Ciasto podziel na pasma o szerokości ok. 5 cm. Posmaruj roztopionym masłem.
Na brzeg każdego pasma nanieś małą garstkę farszu i zwiń w rulon. Ruloniki ułóż na wysmarowanej masłem blasze. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Przygotuj syrop: do garnka wlej miód, wodę i sok z cytryny. Dodaj cukier i gotuj 15 minut. Zestaw z ognia i przestudź. Gorące ciastka polej syropem i posyp bakaliami.Źródło: Show