Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne wieczory!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 90
Dziś do pracy.
Odsłon: 114
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 126
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15389
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 302
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 90
Dziś do pracy.
Odsłon: 114
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 126
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15389
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 302
Składniki
Z mąki , 3 łyżek cukru , proszku do pieczenia , masła i żółtek zagniatamy ciasto.
2/3 ciasta wylepiamy blachę ( dużą ) , wyłożoną papierem do pieczenia.Jabłka obieramy , wydrążamy i trzemy na tarce na grubych oczkach.Posypujemy cynamonem.Mieszamy.Wykładamy na ciasto.Białka ubijamy z solą.Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru i cukier waniliowy.Zalewamy jabłka.Na wierzch kruszymy resztę ciasta.Pieczemy godzinę w temp. 150C.Pod koniec pieczenia temperaturę zwiększamy do 180C.Zostawiamy do ostygnięcia!Podajemy np. z lodami waniliowymi ;)Smacznego!