Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne wieczory!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3148
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 305
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 135
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3148
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 305
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 135
Składniki
Z mąki , 3 łyżek cukru , proszku do pieczenia , masła i żółtek zagniatamy ciasto.
2/3 ciasta wylepiamy blachę ( dużą ) , wyłożoną papierem do pieczenia.Jabłka obieramy , wydrążamy i trzemy na tarce na grubych oczkach.Posypujemy cynamonem.Mieszamy.Wykładamy na ciasto.Białka ubijamy z solą.Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru i cukier waniliowy.Zalewamy jabłka.Na wierzch kruszymy resztę ciasta.Pieczemy godzinę w temp. 150C.Pod koniec pieczenia temperaturę zwiększamy do 180C.Zostawiamy do ostygnięcia!Podajemy np. z lodami waniliowymi ;)Smacznego!