Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne wieczory!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 37
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 148
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 81
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 37
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 148
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 81
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Z mąki , 3 łyżek cukru , proszku do pieczenia , masła i żółtek zagniatamy ciasto.
2/3 ciasta wylepiamy blachę ( dużą ) , wyłożoną papierem do pieczenia.Jabłka obieramy , wydrążamy i trzemy na tarce na grubych oczkach.Posypujemy cynamonem.Mieszamy.Wykładamy na ciasto.Białka ubijamy z solą.Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru i cukier waniliowy.Zalewamy jabłka.Na wierzch kruszymy resztę ciasta.Pieczemy godzinę w temp. 150C.Pod koniec pieczenia temperaturę zwiększamy do 180C.Zostawiamy do ostygnięcia!Podajemy np. z lodami waniliowymi ;)Smacznego!