Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który pachnie i smakuje jesienią.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21591
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21591
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni (grzanie: góra i dół). Gruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z ziarenkami wanilii. Orzechy drobno posiekać. Kokilkę wysmarować masłem, na dno wyłożyć plasterki gruszki, posypać orzechami. Białka ubić, za pomocą miksera, na sztywną pianę, dodając w międzyczasie trzcinowy cukier puder, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Tak ubitą (sztywną!) pianę z białek ułożyć na gruszce z orzechami. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 minut, aż beza delikatnie się zarumieni.