Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki w cieście"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3708
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 29
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 142
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3708
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 29
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 142
Składniki
Z mąki, żółtek, masła, cukru i szczypty soli wyrobić kruche ciasto, schłodzić. Gruszki umyć, obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć gniazda nasienne. Rodzynki sparzyć, osączyć, zalać wódką, po 15 minutach wymieszać z orzechami i miodem.
Połówki gruszek napełnić bakaliami, złożyć z powrotem. Ciasto rozwałkować, pociąć na kwadraty o boku 15 cm. Każdą gruszkę owinąć ciastem, ponakłuwać je widelcem, brzegi dokładnie skleić.
Gruszki w cieście ułożyć na wysma- rowanej blasze. Białko lekko ubić, posmarować nim każdą gruszkę. Piec w temp. 180oC przez ok. 20 minut na złoto.
Do deseru wybierz najtwardsze owoce. Zmiękną w trakcie pieczenia, ale nie na tyle, by puścić sok, więc ciasto pozostanie kruche.Źródło: Twoje Imperium