Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki w płaszczyku"
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 25
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 25
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 146
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń. Pozostaw je w pokojowej temperaturze 20–25 minut, aby rozmarzło. Orzechy grubo posiekaj. Wymieszaj z rodzynkami i miodem. Nadzienie przypraw cynamonem oraz szczyptą mielonych goździków. Rozmrożone ciasto potnij na 4 kawałki.
Gruszki umyj, obierz, wydrąż. Środki napełnij bakaliami w miodzie. Owoce oblep ciastem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w 225 st. Podawaj np. z sosem waniliowym.Źródło: Tina