Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niektóre z nas są zmuszone „przez sypialnię” rano udać się do kuchni, bo akurat zostało mu się na noc i taaaki głodny skoro świt i może choć kawkę byś mu zrobiła… Ale są i takie, które poprzez kuchnie chcą trafić do sypialni i właśnie do nich skierowany jest ten post! Ciasto afrodyzjak, któremu nie sposób nie ulec!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 905
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 905
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Składniki
ciasto Masło + cukier = ucieramy Do utartej masy dodajemy: jajka + skórkę z cytryny + wanilię = chwile ucieramy do połączenia składników Przesiewamy mąkę + proszek do piecz + szczypta soli Łączymy: mąka + utarta masa Obieramy gruszki ze skórki i kroimy owoce w kostkę Na uprzednio przygotowana blachę wykładamy: połowę ciasta, gruszki, pozostałą część ciasta Pieczemy 180st / 40-50’ polewa Margaryna + cukier = rozpuszczamy mieszając do połączenia składników Dodajemy kakao, mieszamy energicznie, szybko gęstnieje Polewa + mleko = mieszamy + odrobina chili i porwane drobno listki mięty + sok z cytryny + skórka Mieszamy i chwilkę dosłownie gotujemy Wylewamy na ciasto