Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niektóre z nas są zmuszone „przez sypialnię” rano udać się do kuchni, bo akurat zostało mu się na noc i taaaki głodny skoro świt i może choć kawkę byś mu zrobiła… Ale są i takie, które poprzez kuchnie chcą trafić do sypialni i właśnie do nich skierowany jest ten post! Ciasto afrodyzjak, któremu nie sposób nie ulec!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Składniki
ciasto Masło + cukier = ucieramy Do utartej masy dodajemy: jajka + skórkę z cytryny + wanilię = chwile ucieramy do połączenia składników Przesiewamy mąkę + proszek do piecz + szczypta soli Łączymy: mąka + utarta masa Obieramy gruszki ze skórki i kroimy owoce w kostkę Na uprzednio przygotowana blachę wykładamy: połowę ciasta, gruszki, pozostałą część ciasta Pieczemy 180st / 40-50’ polewa Margaryna + cukier = rozpuszczamy mieszając do połączenia składników Dodajemy kakao, mieszamy energicznie, szybko gęstnieje Polewa + mleko = mieszamy + odrobina chili i porwane drobno listki mięty + sok z cytryny + skórka Mieszamy i chwilkę dosłownie gotujemy Wylewamy na ciasto