Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja pysznych i szybkich ciastek na bazie ciasta francuskiego i prażonych jabłek własnej roboty. Idealny deser dla niespodziewanych gości lub - po prostu- mniejszych i większych łasuchów.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22161
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 54
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 86
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 221
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22161
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 54
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 86
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 221
Składniki
Ciasto przeciąć wzdłuż na pół i w poprzek na 6 prostokątów. Na jednym końcu kłaść po 1 łyżce musu tak, by prostokąty można było złożyć na pół i został jeszcze margines dookoła.
Z trzech stron docisnąć mocno brzeg widelcem.
Jeśli obawiacie się, że ciastka rozkleją się podczas pieczenia, posmarujcie ich brzegi wewnątrz jajkiem i dopiero potem złóżcie i dociśnijcie za pomocą widelca. Gotowe 12 sztuk ciastek rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozkłóconym jajkiem. Naciąć delikatnie po skosie w 2 - 3 miejscach od góry.
Piec do 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Jak lekko przestygną, obficie posypać przesianym cukrem pudrem. Można dodatkowo dodać cynamon do wnętrza lub cukru pudru. Smacznego :-)